Uitlegfilm

1 minuut video staat qua effect gelijk aan 1.8 miljoen woorden tekst

Gefilmd of geanimeerd?

Met een uitlegfilm wil je de werking van een product of een proces uitleggen aan je publiek zonder dat je uren bezig bent met het vertellen van het verhaal. Met enkele seconden beeld kun je jezelf vele minuten spreken besparen. We horen vaak van onze klanten dat een film hier perfect voor werkt. In vele gevallen adviseren wij een animatiefilm omdat hierbij de mogelijkheden oneindig zijn en omdat een animatiefilm zich perfect leent voor het verduidelijken van ingewikkelde materie.

Onze kracht

Onze sleutel tot succes zit hem vooral in twee dingen. Het leveren van kwaliteit én het meest belangrijke: onze capaciteit om ingewikkelde informatie om te zetten naar een vermakelijk, maar vooral duidelijk verhaal. Wij kijken hierbij naar het verhaal van de klant, maar we kijken ook zeker naar de doelgroep. Het is belangrijk dat het verhaal voor de doelgroep goed te begrijpen is. Omdat wij zelf niet in de materie zitten, kunnen wij deze vertaalslag goed maken. Maar we kijken daarentegen ook naar de hoeveelheid kennis die de doelgroep bezit en hoeveel vaktermen er toegepast kunnen worden in de film.

DNV GL

Een film die wereldwijd werd vertoond

Voor DNV GL maakten we een bijzondere film. PowerMachting City staat in de top 100 van meest duurzame projecten ter wereld. De film legt uit wat het project inhoudt en het maakt ingewikkelde zaken begrijpelijk. De productie was een leuke uitdaging, want het was de bedoeling om met de film kijkers van 4 verschillende continenten te overtuigen. En we hebben als Nederlanders andere humor dan Amerikanen, Aziaten of mensen uit andere culturen.

VCD IT Groep | Cloudgemak

Een uitleganimatie voor het product Cloudgemak

Soms wil je een gevoel overbrengen, maar tegelijkertijd een technische aspect kort en bondig uitleggen. Deze film is een voorbeeld waarin we deze twee facetten op een mooie wijze samen hebben laten komen. Wij adviseren je graag op basis van jouw wensen.

Leuke weetjes, tips en nieuws
van Creative Monkey