TIPS

Deze tips helpen u het meest uit de productie te halen

1 | Kort, simpel en krachtig

Je hebt 1 tot 2 minuten de tijd om de kijker te verleiden. Binnen deze 2 minuten wil je hem of haar prikkelen om tot actie over te gaan. Houd je verhaal daarom kort, simpel en krachtig.

2 | What’s in it for me?

Je maakt de film voor de kijker. Verplaats je dus in de kijker en bekijk je product of dienst door zijn of haar ogen. Na het zien van de film kan de kijker antwoord geven op de vraag “What’s in it for me?”

3 | Call to action

Je wilt dat de kijker actie onderneemt. Sluit je film daarom af met een heldere “Call to action”, waardoor de kijker bijvoorbeeld telefonisch contact zoekt of je website bezoekt.

4 | Beeld spreekt tot de verbeelding

Interpreteert de kijker de film ook op de manier zoals jij de film bedoeld hebt? De manier waarop een kijker een film interpreteert is afhankelijk van zijn of haar referentiekader. Het is belangrijk dat de kijker de film op de juiste manier beleeft. Een voice-over helpt de kijker hierbij.

5 | Een goed script is onmisbaar

Een voice-over is in veel gevallen het belangrijkste onderdeel van een film, omdat deze voor een groot deel de informatie overbrengt aan de kijker. De voice-over wordt ingesproken naar aanleiding van een script. Een goed script bevat de informatie die je over wilt brengen aan de kijker, moet pakkend zijn, de juiste sfeer meegeven en begrijpelijk zijn.

6 | Zet de film breed in

Een film kan via vele kanalen ingezet worden. Beperk je daarom niet tot één kanaal maar verspreid je film via verschillende wegen. Hoe breder je de film inzet, hoe groter je bereik is richting potentiele klanten.

Leuke weetjes, tips en nieuws
van Creative Monkey

[cm_button id=1]